Heh, znalazłem dzisiaj coś ciekawego ^^
Zobaczcie co się pokaże kiedy wykonacie następujące kroki:
- Wejdź na www.google.pl
- Wpisz frazę: find Chuck Norris
- Wciśnij przycisk “Szczęśliwy traf”
Całkiem to ciekawe ^^ Skoro Google tak uważa, to musi być to prawda…

Rofl xD
Uciekajcie! Jak wejdziecie na tę stronę to was Chuck Norris z półobrotu kopnie!
Ale ludzie mają pomysły.
Szczęśliwy traf pokazuje stronę która jest na pierwszym miejscu w rankingu.
@ed: ktos to kwestionuje? ^^ jesli pokazala Ci sie jakas strona to znaczy ze nie zastosowales sie do instrukcji i prawdopodobnie olales “find”.
moriturius >> to nie jest żadna sztuczka google, tylko zwykła zabawa z SEO … wpisz sobie find chuck norris w normalne google (nie szczescliwy traf) i kliknij w pierwszy wynik
Tak, masz rację, sunlifter, ale nie sądzisz, że ekipa Google specjalnie podłożyła tą stronkę jako pierwszą? Wątpię, żeby ktoś, zwykły szaraczek, dał radę wybić się z takim czymś na pierwszą pozycję w Google. Mnóstwo czasu zmarnowanego na pozycjonowanie… Naprawdę kupę czasu potrzeba. Ja myślę, że to albo ekipa Google, albo ktoś im znany stworzył tą stronkę i dzięki znajomości trafiła na pierwsze miejsce rankingu.
A tak w ogóle to napisałem to przed Tobą, moriturius
http://byisk.wordpress.com/2008/02/02/chuck-norris-w-google/
Pozdrawiam,
b.YISK
Mi tez sie wydaje ze to ktos z Google dal to jako pierwsze w rankingu.
@b.YISK: heh, no ja to wyczailem tez gdzieś w necie, ale nie pamietam juz skad ^^
[...] słusznie zauważył sunlifter to, że taka właśnie stronka wyskakuje po kliknięciu w ‘Szczęśliwy [...]
Zapraszam tutaj: http://byisk.wordpress.com/2008/02/04/chuck-norris-w-google-ciag-dalszy/
Ponownie porozwodziłem się na ten temat.
Pozdrawiam,
b.YISK
lol b. YISK… “znajomości w google” ? doszukujesz się kolejnej wielkiej afery spiskowej ? może jeszcze armia stanów zjednoczonych wysłała dziesiątki satelitów GPS tylko po to żeby kilkadziesiąt lat później powstała strona o chuck norrisie… gdybyś dokładniej “przeprowadził śledztwo” to byś zobaczył, że domena “chucknorris.com” została kupiona przez agencję prawniczą Patton Boggs, której klientem jest firma Top Kick Productions, której właścicielem jest oczywiście… Chuck Norris. Strona jest jak najbardziej prawdziwa, a sam Chuck Norris pewnie nieźle zarabia na koszulkach i kubeczkach.
edit: no fact, nie wpisałem “find”
nie zmienia to faktu automatycznego pozycjonowania bez teorii spiskowej… ja sam prowadzę stronę (hobbystyczną, nie o mnie
ktora jest na 1 miejscu google. A ja nie mam znajomych w google
@ed: ale nikt nie kwestionuje tego jak działa wyszukiwanie w Google. b.YISK mówi o tym, że pewnie ktoś z Google’a chciał zrobić żart i wrzucił to na sztywno. Ja też tak myślę.
No i co ed? Mam poparcie. Wygraliśmy ten mecz 2:1
Hahaha
Pozdrawiam,
b.YISK